luni, 1 septembrie 2014

Jurnal de vacanță - Curtea de Argeș

Drumul spre Sibiu trecea prin București. 554 km,  6 ore și 40 de minute, asta la o viteză rezonabilă de 83 km/oră.
Nu am vrut Capitala, drept pentru care am hotărât să mergem spre Curtea de Argeș și să ne oprim acolo. 
Am analizat trasele și am împărțit distanțele, alegând ruta Tulcea - Brăila, sunt vreo 96 de km care se fac în 2 ore, depinde de aglomerația de la Bac, apoi am mers mai departe spre Buzău, Ploiești - Târgoviște, un drum de 50 min, apoi prin Autostrada A1 Pitești, după încă o  oră și jumătate, am ajuns la destinație. 

 
Am ajuns la hotel  undeva în jurul orei 22.00, înfometați. Am mâncat o ciorbă rădăuțeană, specialitatea bucătarului, pe care o recomand cu drag, o friptură pe care am stropit - o cu ceva vin și apoi am mers la culcare.
Parcursesem deja mai mult de jumătate din distanța ce ne despărțea de Sibiu (vreo 450 de km) iar a doua zi urma să facem un drum frumos, dar destul de obositor. 
Dacă aveți drum prin Curtea de Argeș, vă recomand să vă cazați la Dacia. Camerele arată foarte bine, puteți să faceți aici un tur. 
Am dormit ca pruncii și, deși ne-am culcat pe la ora 4, la ora 9 eram deja în picioare. Am coborât și am luat micul dejun în foișor, iar sentimentul era că suntem acasă. 

Nu prea ne venea să plecăm, însă chiar trebuia să ne adunăm, așa că, în timp ce ne beam cafeaua, băieții au verificat traseul și fără a mai face nici măcar o oprire, am plecat mai departe, spre Sibiu.


  ~ va urma

Trimiteți un comentariu