marți, 1 septembrie 2015

Vacanţă în România - Alba IuliaAnul trecut, pe vremea aceasta, scriam despre oraşul Tulcea, cu acea bucurie a omului surprins să vadă cu ochii lui, un colţ dintr-un colţ de Rai.
Anul acesta am plecat în sens opus, cu noaptea în cap, într-o bună dimineaţă de vineri, hotărâţi să vedem oraşul şi cât se poate din împrejurimi. De ce Alba Iulia?
Pentru că am pe Facebook o mulţime de prieteni-călători, pasionaţi de fotografie, prieteni care, de la începutul anului, au postat fotografii minunate, stârnindu-mi dorinţa de a merge să văd locurile acelea superbe, cu ochii mei. 

Pentru că Alba Iulia este de departe unul din cele mai frumoase oraşe pe care le-am vizitat. Încărcat de istorie, în câteva ore, oraşul te transferă în alt timp. Şi imediat ce ai plecat, ţi se face dor de oameni şi de locuri. 

Dacă n-aţi fost, neapărat să vă faceţi timp. Luaţi-vă câteva zile pentru a vizita oraşul, Cetatea, Muzeul Naţional al Unirii, bisericile şi catedralele. 

Atenţie la cazare, în perioada în care am fost noi, era foarte aglomerat. Noi am avut noroc şi am găsit liber destul de uşor, după vreo cinci încercări, la Vila Preciosa, un loc foarte intim şi elegant.  
De asemenea informaţi-vă despre evenimentele ce au loc în oraş, astfel încât să nu rataţi schimbarea Gărzilor sau reprezentaţiile militare ale Legiunii a XIII Gemina şi Lupii Apoulonului.

Gata, nu mai zic nimic, vă las câteva fotografii aici  şi o filmare scurtă, cu atmosfera de la Cetate.Trimiteți un comentariu