duminică, 7 decembrie 2014

Ei nu sunt bunuri de inventar! Povestea lui MAX și lumea mea perfectă!

     Știu că perfecțiunea este o utopie. Însă mai știu că TREBUIE să tindem spre această perfecțiune. Iar perfecțiunea uneori înseamnă să facem ceea ce este corect. Și corect este să facem tot ce ține de noi ca lucrurile bune și drepte să se întâmple.

        

      Max, câinele care detectează bombe și care a efectuat timp de 3 ani misiuni în teatrele de operații din Afganistan a fost scos din serviciu de Armata Română. A ajuns în grija unei doamne inimoase care suportă din resurse proprii cheltuielile cu hrana și mai ales cu tratamentul și intervențiile medicale de care Max are nevoie pentru a lupta cu dilofilaria.
Max nu este singurul animal cu epoleți care nu are dreptul la "pensie" potrivit legislației din România. Atât la MApN, cât și la MAI, câinii și caii sunt bunuri de inventar, ca urmare sunt dați la casat atunci când nu mai sunt de folos. Nu există posibilitatea ca instructorii sau conductorii să ii poată adopta la ieșirea din serviciu, deși, cei mai mulți dintre ei, au mulți ani de misiuni împreună.
Dacă vă simțiți solidari cu toți cei care vor să-l ajute pe Max și zecile de animale care își fac datoria în unități speciale, vă puteți alătura acestei petiții.

PETIȚIE Puteți semna petiția aici.

       Noi, semnatarii acestei petiții, cerem membrilor Parlamentului sau Executivului, în virtutea dreptului acestora la inițiativă legislativă, să promoveze un act normativ care să permită adopția pentru animalele care s-au aflat în serviciul Statului prin instituțiile acestuia, la încheierea activității, la termen sau anticipat.
       Proiectul legislativ trebuie să prevadă dreptul de preemțiune a adopției pentru personalul împreună cu care animalele au efectuat serviciul și, de asemenea, obligația ministerelor de resort de a furniza alocații de hrană și sprijin pentru îngrijire medicală                                               

Aflați povestea lui Max  aici
Pentru a-l ajuta pe Max puteți dona în contul RO60BTRL 0450 1205 8586 88 XX - Banca Transilvania pe numele Sorina Hanea.


Trimiteți un comentariu