luni, 25 august 2014

Jurnal de vacanță - Fuga de căldură - Marea Neagră

Bine v-am regăsit dragi prieteni!
Da, am fost în vacanță, deși aveam foarte multă treabă în București, ne-am hotărât marți pe la prânz, când aerul de la etajul 7 devenise irespirabil, iar prognozele meteo nu sunau deloc îmbucurător.
Am plecat spre mare, deoarece, pe lângă nevoia de răcoare, ne bântuia și dorul de nisip și valuri. Pe drum, ne-am oprit în portul turistic Mangalia. 
Vă recomand să vă opriți în port, chiar dacă nu aveți timp să mergeți în plimbare cu una din ambarcațiuni, puteți să beți o cafea și să vă plimbați prin zonă. 


                                                                             
     Anul acesta am ales stațiunea Venus, deoarece în ultimii ani am tot stat în Eforie și am considerat că trebuie să mai schimbăm locul. Și bine am făcut! 
    Venus arată ca pe vremea comuniștilor, însă este o stațiune drăguță, nici mai curată dar nici mai murdară decât celelalte stațiuni.
Ne-am cazat la Vulturul, o locație  la 20 m de plajă, cu mâncare și condiții de cazare excelente.
Plaja  din Venus nu este o plajă aglomerată. 
În general, oamenii  vin pe plajă dimineața, înainte să răsară soarele, iar în jurul prânzului se retrag la terase sau prin camere. 
Un lucru drăguț, la ora 10.00 apărea pe plajă un domn Cristi Pietricică, care însuflețea locul. Ne ridica la dans și dansam și dansam... puteți să vedeți ce a ieșit în filmulețele postate de el pe facebook. (găsiți și la mine, câteva)
     A... să nu uit, un lucru important, ce m-a frapat în prima seară: după ora 12 noaptea, au amuțit muzicile de la toate terasele. Nu se mai auzea decat marea.
Deci, dragilor, dacă nu ați fost încă în concediu, sau mai aveți zile libere, dați o fugă la mare, mergeți la Hotel Vulturul în Venus, faceți plajă, dansați cu Cristi și încărcați-vă bateriile! 

Ne vedem zilele următoare să vă povestesc cum am fugit noi de furtuna de la mare, să petrecem o zi minunată  la Tulcea! 
Trimiteți un comentariu