luni, 5 septembrie 2016

Am fost în Rai

Da, dragilor, dacă  Raiul există, cu siguranţă eu am văzut o parte a sa. Şi nici nu e foarte departe de casă, dacă plec acum (aah, ce aş mai pleca) în patru ore şi jumătate am ajuns. 

În mini-vacanţa de Sf. Maria,  am zis să fiu originală şi am propus băieţilor mei să mergem în sudul ţării, la Dunăre. M-am uitat pe hartă şi am pus degetul pe Drobeta Turnu Severin.
Ce mi-am zis, toată lumea pleacă la munte, la mare şi în Grecia. Ce credeţi, dragii mei? Două zile am căutat cazare, aveau totul ocupat de câteva luni. Cu harta în braţe, am început să ne plimbăm în sus şi în jos. Am ajuns la Şviniţa şi...niciun rezultat. (Şviniţa - de vizitat). Am găsit într-un târziu, într-o pensiune în Drobeta. Nimic interesant, deoarece în Drobeta n-am stat decât cât am dormit. 
Dar, să vă spun de Raiul meu. Într-o seară, pe când dădeam noi telefoane, (patru oameni au cătat un loc de dormit timp de două zile) chiar într-o noapte aş putea spune, că era trecut de 22.00, la unul dintre apeluri răspunde o voce de bărbat. Bărbatu-meu începe povestea, că ştiţi, că am vrea, că pentru trei zile, că acum ne-am hotărât. Cum nu avea camere libere, au stabilit ei că se aud a doua zi, că poate-poate află de ceva liber. Mă rog. N-am fost prea atentă, eram ocupată cu plimbatul pe hartă. Nu numai că s-au auzit a doua zi (între timp, pe la 7 dimineaţa prietenul nostru călător găsise ceva, pensiunea despre care vă ziceam, din Drobeta), dar ne-a invitat la Orşova, la o plimbare pe Dunăre. Iată că aveam deja şi ceva în program. Am ajuns la Drobeta, ne-am aruncat bagajele în camere, am mâncat ceva şi am plecat. 
Ei bine, despre Orşova este vorba, o localitate situată pe malul lacului de acumulare Porţile de Fier, în zona de vărsare a râului Cerna în Dunăre. Ştiţi cum este... oraşul, ca un oraş. Lume multă, se sărbătoreau ziua oraşului, a Marinei şi Sf. Maria. Muzică, dans,  grătare şi voie bună. 
Dar, Dunărea... Am zis: pe mine mă lasaţi aici, în mijloc, şi veniţi şi mă luaţi mai la toamnă.  Îmi pare rău că nu am filmat călătoria, care durează în jur de o oră, fiind vreo 40 de km dus-întors. Gasiţi filmuleţe pe net şi  vă las nişte poze, dar vă recomand să mergeţi şi să faceţi plimbarea asta.  
Înaintea fotografiilor vreau să îi mulţumesc lui Bogdan pentru timpul pe care l-a petrecut cu noi, pentru sfaturile sale care ne-au facut vacanţa frumoasă şi datorită căruia, cu siguranţă, vom reveni cu drag la Orşova. 

În concluzie, dacă sunteţi călători şi vreţi să vizitaţi Raiul,             
- sunaţi pentru rezervare (din timp) la Casa de Vacanţa Ioana,
- ascultaţi sfaturile gazdei,
- mergeţi şi simţiţi-vă bine.
Şi dacă tot ajungeţi acolo, trageţi o fugă şi la fraţii sârbi. Noi aşa am făcut, am avut o zi minunată, am mâncat bine (şi pljeskavica şi cârnaţi şi îngheţată), am băut bine (bere şi cafea sârbească)  şi ne-am simţit excelent. Mai jos găsiţi şi fotografii din Serbia, Donji Milanovac şi Lempinski Vir.Trimiteți un comentariu