marți, 12 ianuarie 2016

new year resolutions

Gata cu vacanţa! Au trecut deja 12 zile din noul an. 
Vă daţi seama? 12 zile! 
Mult, foarte mult. Ce am făcut diferit zilele astea prin comparaţie cu  cele de anul trecut? Am făcut oare planuri,  ne-am gândit ce vrem să realizăm în anul acesta? Ce vom învăţa nou, ce experienţe vom avea? 
Este clar că trecutul şi viitorul sunt legate prin prezent, iar prezentul, cel care contează cel mai mult este cel care ne poate schimba viitorul. 
Poate că vă veţi întreba: Ce naiba a apucat-o cu banalităţile astea? Ce plictisitor! Ei bine, banalităţile astea, lucrurile astea mici, pe care teoretic le ştim toţi, ele sunt cele care fac diferenţa. Nu mă credeţi ? Să vedem:
1- acordăm prea multă atenţie lucrurilor care nu merită. Nu am să le înşir aici, fiecare dintre noi ştim care sunt acelea. Avem nevoie să răspundem la următoarea întrebare: Ce am făcut în ultimii ani,  ce beneficii am şi cum va arăta viaţa mea dacă voi continua în acelaşi mod. 
2 - auzeam o reclamă pe la Teveu, habar nu am la ce era dar era cu nişte oameni care se plâng când plouă, se plâng când e cald... aţi prins ideea. Ne plângem de orice. Iarna e ger, mă rog, două zile sau ceva, vara e caniculă, când plouă e prea multă ploaie, când nu plouă e prea secetă. Ne plângem de noi, de oamenii din jurul nostru, de profesori, de părinţi, de copii, de sistem, oricare, de conducători.  Ne plângem de orice şi de toate. Dar nu facem nimic concret. Ne dăm cu părerea, pentru că nu-i aşa, la politică şi la fotbal se pricepe toată lumea. E pierdere de timp şi de energie. Totul se rezumă doar la a face lucrurile să meargă din bine în mai bine pentru tine şi pentru micul tău univers. Corect, cinstit, fără patimă şi fără invidie. Şi dacă fiecare am face asta, poate am avea destulă experienţă să reparăm şi ce este stricat prin lume. Deşi pentru asta există responsabili plătiţi. Dar asta e altă discuţie.
3- zona de confort. Nu fac aia, pentru că e prea greu, pentru că nu-mi place, pentru că e mai uşor să stau şi să pierd timpul. (pe la punctul 1). Şi amânarea. Mă apuc de luni. De luni voi face aşa. Şi voi renunţa să.  
Mă opresc aici. Şi zic doar:

Eu anul acesta vreau să citesc, nu mai mult, ci suplimentar! cel puţin o carte pe lună. Şi vreau să merg să fac voluntariat. Era planificat de anul trecut, ei bine, am amânat, iar vina nu este, ce să vezi, a mea în totalitate. 
Vreau să fiu mai ordonată cu viaţa mea, vreau să dorm mai mult noaptea, să mă plimb mai mult, să fac mai multe fotografii, să fac mai mult sport şi să fumez mai puţin. 
Nu este mult, dar este un început. Voi, ce plănuiţi?
 
Trimiteți un comentariu